fredag 17 mars 2017

Besöket i moskèn

Vi, klass IMA-A, eller nästan alla, åkte till moskèn i Malmö. Vi åkte igår klockan 10. Vi kom tillbaka klockan 12:45. När vi kom fram tog vi av oss skorna. Vi träffade en Imam. Imamen hette Mohammad Zakariya. Imamen hälsade oss välkomna. Sedan presenterade vi oss. Imamen visade oss alla rum. Det fanns ett kök i källaren. De använder köket för att laga mat vid högtider. Det fanns två stora rum. Han visade oss Koranen. Koranen fanns på många språk. Imamen beättade att besökare sitter på golvet och ber. Man läser Koranen. De lär barnen matematik, svenska, biologi och modersmål. Därefter började vi ställa frågor.
Det var bra och interessant.
Koranen på många språk. 
Moské och Mihraab



Vi ställde frågor till imamen. 
vi lyssnade på Imamen.

3 kommentarer:

  1. Vilket fint besök ni gjorde! Jag blir ju väldigt nyfiken på vilka frågor ni ställde! Och faktiskt också på vilka svar ni fick! Skulle ni kunna skriva ett inlägg om det?

    SvaraRadera
  2. Så kul att ni är iväg och besöker olika kyrkor! Blir spännande att höra vilka likheter och skillnader ni finner från de olika religionernas hus....

    SvaraRadera
  3. Vi frågade imamen om moskén och islam. Vi fick svar. Moskén är fyra år gammal. I moskén arbetar bara en imam och fyra assistenter. Moskén är öppen varje dag. Det finns Koranen på många språk. Moskén skulle att rivas. Vi ställde också frågor om islam. Han sa att det inte är skillnader mellan Shias moské och Sunnis moské. Fredag är en viktig dag för muslimer.

    SvaraRadera